Bewegingsreeks #1: last van je onderrug tijdens de deadlift
07 september 2020 
in Trainen
1 min. leestijd

Bewegingsreeks #1: last van je onderrug tijdens de deadlift

Heb jij last van je onderrug tijdens de deadlift? Je bent niet de enige!

De rol van de onderrug in een deadlift

Veel mensen voelen voornamelijk hun onderrug tijdens het deadliften. Ze denken daarom dat de oefening daarvoor is. De spieren in de onderrug spelen zeker een rol tijdens het uitvoeren van deze oefening, maar dat moet niet de voornaamste plek zijn waar je dit voelt! Wanneer je de deadlift uitvoert met een goede heupbuiging (beter bekend als de ‘hip hinge’), zal de nadruk veel meer op de volledige achterste spierketen komen te liggen.

De achterste spierketen

Deze keten loopt, zoals de naam al doet vermoeden, aan de achterkant van je lichaam. Bij het correct uitvoeren van de deadlift train je: hamstrings, bilspieren, rugstrekkers, bovenrug en onderarmen. Hoe je dit correct uitvoert zie je in de video hieronder.

Veilig, doelgericht en succesvol trainen

Krijg je de beweging nog niet goed onder de knie? Tijdens onze groepstraining en personal training kun jij trainen onder toezicht, waardoor jij op een veilige manier sterker wordt. Een gespecialiseerde trainer met een kritisch oog in combinatie met onze manier van trainen maken onze trainingen veilig, doelgericht en succesvol.

Ben je nieuwsgierig geworden naar hoe de trainingen in elkaar zitten en wat er bij jou past? Maak dan een afspraak voor een gratis proeftraining of adviesgesprek.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Jij wilt toch ook fit worden en blijven?

De LIVEPT academy is het platform voor iedereen die interesse heeft in trainen, voeding, leefstijl en gedrag. Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, neemt deel aan workshops en e-coaching trajecten.


  • Een account aanmaken is gratis. Doe nu mee!