Heerlijke homemade granola voor je ontbijt (of gewoon lekker tussendoor)
Vandaag hebben wij weer een nieuw recept voor jou! Hou jij van granola, maar wil jezelf bepalen wat erin gaat? Dan is dit recept een uitkomst! Maak zelf deze homemade granola voor bij je ontbijt of gewoon lekker voor tussendoor.
Voor ongeveer 15 porties. Bereidingstijd 30 minuten.
Wat heb je nodig?
- 150 g havervlokken
- 75 g rozijnen
- 40 g zonnebloempitten
- 50 g kokosrasp of flakes
- 60 g pecannoten
- 50 g gebroken lijnzaad
- 3 el kokosolie
- 3 el honing
Tip: uiteraard kun je eindeloos variëren met je ingrediënten. Denk aan (gedroogd) fruit zoals vijgen, diverse noten zoals macadamia of voeg eens vanille extract toe. Fruit voeg je na het bakken toe, zodat deze niet verbrandt in oven. Let altijd op de voedingswaarde van de ingrediënten die je toevoegt.
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Voeg in een grote kom de havervlokken met het lijnzaad en de pecannoten samen.
- Voeg vervolgens de honing en de kokosolie aan deze kom toe.
- Meng dit (eventueel met je handen) goed door elkaar.
- Verdeel de granola over een bakplaat bedekt met bakpapier.
- Bak in 15 tot 20 minuten af. Schep tussentijds even om.
- De granola is klaar wanneer deze lichtbruin begint te kleuren. Laat de granola goed afkoelen.
- Voeg als laatste de rozijnen en kokos flakes toe.
- Bewaar de granola in een luchtdichte pot of bak.
Waarom zijn wij fan?
- Doordat je de granola zelf samenstelt, weet je precies wat je binnenkrijgt aan energie en voedingsstoffen
- Lijnzaad is een goede bron van omega-3 vetten
- Variatie in je voeding is belangrijk en met zelfgemaakte granola kun je de ingrediënten blijven afwisselen!
Voedingswaarde per portie (met bovenstaande ingrediënten):
- Eiwitten 3,5 g
- Koolhydraten 15,5 g
- Vetten 11,2 g
- Energie 172 kcal