Kleurrijke salade: eat the rainbow!
Deze kleurrijke salade kwamen we tegen op de website van Puur Natuur. ‘Eat the rainbow’, oftewel ‘eet de regenboog’, betekent dat je van groente en fruit probeert alle kleuren te eten. Zo krijg je een goede variatie van voedingsstoffen, vitaminen en mineralen binnen. Door de verschillende kleuren in deze salade kom je bovendien direct in een zomerse stemming!
1 persoon. Bereidingstijd 15 minuten.
Wat heb je nodig?
- 75 gram gemengde sla
- 1 voorgekookte rode biet (75 gram)
- 1 sinaasappel (130 gram)
- ½ rode ui
- 2 gram verse peterselie
- 15 gram granaatappelpitjes (vers of uit diepvries)
- 15 gram pijnboompitten
- 1 el citroensap
- 1 el extra vierge olijfolie
- Zeezout en zwarte peper
Tip van LIVEPT: Wil je de salade eiwitrijker maken? Voeg een extra bron van eiwitten toe zoals kippendijen, verse zalm of een vegetarische variant: tempeh. Rond de 100 gram zit je altijd goed.
Hoe maak je het?
- Optioneel: rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Leg even opzij.
- Snijd de rode biet in plakjes.
- Pel de sinaasappel, verwijder de witte velletjes en snij de sinaasappel in dunne plakjes.
- Snijd de rode ui in dunne halve ringen en hak de verse peterselie grof.
- Leg de sla op een bord en verdeel de gesneden ingrediënten erover.
- Maak een dressing van het citroensap, de olijfolie en een snufje zeezout en zwarte peper.
- Druppel de dressing over de salade.
- Garneer met de granaatappelpitjes en de (geroosterde) pijnboompitten.
Waarom zijn wij fan?
- Met zoveel groente in één gerecht kom je makkelijk aan de aanbevolen 400 gram groente per dag
- Granaatappelpitjes bevatten veel antioxidanten; deze werken ontstekingsremmend
- Bietjes dragen bij aan een verbeterde doorbloeding van de hersenen en werken bloeddrukverlagend
Voedingswaarde per persoon:
- Eiwitten 7,5 g
- Koolhydraten 23,1 g
- Vetten 18,5 g
- Energie 306 kcal