Koolhydraatrijk recept: Tagliatelle met paddenstoelen
Inspiratie nodig voor een eiwit- en groenterijke pasta? Vandaag een heerlijke Tagliatelle met paddenstoelen en broccoli! Dit recept is rijk aan koolhydraten en daarom zeer geschikt om na de training te eten.
2 personen. 30 minuten totale bereiding.
Wat heb je nodig?
- 150 g volkoren tagliatelle
- 1 sjalot
- 1 teen knoflook
- 400 g broccoli
- 200 g kastanje champignons
- 150 g oesterzwammen
- 150 g gerookte tofu
- Tijm
- 3 takjes peterselie
- Peper
- 1 el olie om in te bakken
- 1 el roomboter om in te bakken
- 2 el kookroom light
Hoe maak je het?
- Maak de paddenstoelen, knoflook en ui schoon. Snij de knoflook en ui in kleine stukjes.
- Snij de oesterzwammen in repen en de champignons in plakken.
- Maak de broccoli schoon, snij in roosjes er vanaf. Schil de stelen en snij deze in stukjes.
- Bak de ui en knoflook in de olie en voeg vervolgens de paddenstoelen toe. Bak deze op hoger vuur gaar. Voeg de peper en tijm toe.
- Kook de tagliatelle in een pan met water, voeg hier een scheutje olijfolie en zout aan toe.
- Kook de broccoli in een pan met water in ongeveer 5 minuten gaar.
- Snij de tofu in reepjes en bak deze in de boter snel bruin.
- Roer de kookroom en klein gesneden peterselie door de paddenstoelen.
- Giet de tagliatelle af en voeg alle ingrediƫnten bij elkaar.
- Verdeel over de twee borden en enjoy!
Voedingswaarde per persoon
Energie 535 kcal
Eiwitten 30 g
Koolhydraten 55 g
Vet 15 g