5 redenen waarom je een personal trainer nodig hebt!

1. Coaching

Wanneer je geen coach hebt en niet begeleidt wordt, kan dit ervoor zorgen dat je niet het gewenste succes behaalt wat je voor ogen hebt. Een coach is belangrijk om een helder en concreet doel te bepalen, van hieruit kun je keuzes maken en voorwaardes stellen aan het gestelde doel. Door een goede personal trainer uit te kiezen, kun je resultaten behalen die je zelf niet voor mogelijk had gehouden.

2. Bewustwording & Mindset

Het begint bij bewustwording. Een goede coach zal je bewust maken van de keuzes die je op dit moment maakt of niet maakt, wat zorgt voor het resultaat op dit moment. Het kenbaar maken van je gedrag kan zorgen voor bewustwording. Wanneer een gedachten wordt herhaald, leidt dit uiteindelijk tot een actie, bij het aanhouden en herhalen van die actie zorgt dit voor jouw gewoonte. Deze gewoonte leidt uiteindelijk tot jouw karakter, en dit is jouw succes. Door een traject aan te gaan met een personal trainer kan dit zorgen voor een nieuwe conditionering en dus een nieuwe gewoonte wat afgestemd is op jou als persoon.

3. Je behaalt geen resultaat

Om verandering plaats te laten vinden in de homeostase waarin jouw lichaam zich op dit moment comfortabel vindt, moet je andere acties uitvoeren zodat er een nieuwe balans ontstaat. Een goede coach brengt valkuilen en ‘missing links’ in kaart’, en zorgt ervoor dat bij een plateau fase snel wordt geschakeld om blijvend resultaat te behalen. Een goede coach zorgt ook dat je scherp blijft op de totaalinname per dag en de juiste verhoudingen hiervan, wekelijks evalueren is belangrijk. Consistentie is de key, door de afspraken die je maakt en de verantwoording die je daardoor voelt, leg je commitment vast en de fundering voor de route naar succes.

4. Kennis

Een goede basiskennis zorgt ervoor dat je levenslang betere keuzes maakt en blijvend resultaat kunt neerzetten. Een goede personal trainer heeft kennis over zeer veel verschillende aspecten binnen de gezondheid. Denk aan voeding, training, leefstijl en beweging. Maar ook het in kaart brengen van stressoren zoals de kwaliteit van de slaap, de maag- en darmfunctie en de balans tussen inspanning en ontspanning. Deze factoren kunnen je mogelijk beperken in je resultaat. Daarnaast is de kennis over anatomie en de bewegingen van het lichaam essentieel om het lichaam in balans te brengen. Deze kennis overdragen kan zorgen voor het bewust worden van beperkingen in bewegingen, en mogelijk voorkomen worden.

5. Persoonlijk doel

Coaching moet gericht zijn op persoonlijke en haalbare doelen, in combinatie met kennisoverdracht om behaalde resultaten vast te kunnen houden. Door een doel te stellen, geeft het je richting, kun je focus houden en prioriteiten stellen. Het stellen van doelen zorgt voor feedback, werkt motiverende en je kunt terugkijken naar de behaalde resultaten. Door in het coachingstraject jouw individuele traject te bepalen, weet je waar jouw focus moet liggen om resultaat te behalen.

Samenvatting

  • Een coach zorgt voor een veilige omgeving waardoor de persoon zichzelf meer kan uiten en sneller tot het gestelde doel kan komen
  • Een coach identificeert waar de klant nu is en waar de klant daadwerkelijk naartoe wil
  • Een coach zorgt voor de juiste mindset!
  • Een coach zorgt voor het delen van de juiste kennis
  • Een coach stimuleert commitment
Reactie plaatsen