Het LIVEPT Krachtvasten programma! De trainingsmethode voor wie onder begeleiding verantwoordt wil afvallen.
03 maart 2023 
in Trainen
3 min. leestijd

Het LIVEPT Krachtvasten programma! De trainingsmethode voor wie onder begeleiding verantwoordt wil afvallen.

Je traint 3 maanden lang onder begeleiding van onze trainers naar een fit en gezond lichaam. Door ons unieke trainingsconcept zorgen we dat je sterk en fit genoeg bent wanneer de 10 dagen krachtvasten periode begint. Tijdens de 10 dagen ondersteunen we jou met een optionele voedingsbox die speciaal door ons voedingsteam is ontwikkeld. Je wordt compleet ontzorgd gedurende het krachtvasten programma door ons trainers team.

Wat houdt het krachtvasten programma in? 

Krachtvasten is de krachttraining variant van sportvasten. Het is een combinatie van krachtuithoudingsvermogen - en cardiotrainingen op een relatief hoge intensiteit. Dit zorgt voor het activeren van specifieke vetverbrandingshormonen. Deze hormonen spreken de vetreserves aan die liggen opgeslagen op onder andere de buik, benen, rug en billen. Het resultaat is te vergelijken met het "droogtrainen" of de "cuttingfase", bekend van bodybuilding.

Het LIVEPT krachtvasten programma heeft een duur van 3 maanden. De eerste 5 weken zorgen we dat krachtuithoudingsvermogen is opgebouwd, lees voldoende ontwikkeld,  zodat je in staat bent om de 10 dagen krachtvasten periode goed door te komen. De 2e fase van het traject is de daadwerkelijke 10 dagen vasten periode waarbij je dagelijks traint, krachtuithouding en cardio training. Tijdens deze fase wordt je ondersteund door een speciaal ontwikkeld suppletie pakket. Ook bieden we een optioneel voedingspakket aan zodat we jou volledig ontzorgen gedurende deze fase van het krachtvasten. De laatste fase duurt 5 weken waar we je begeleiden naar een zo droog mogelijk resultaat.

Wat kan ik verwachten van het krachtvasten programma?

Het door ons ontwikkelde programma inclusief de 10 dagen krachtvasten periode duurt 3 maanden. Het bestaat uit de volgende onderdelen:

 • LIVE kick-off meeting
 • pre vasten trainingsperiode van 5 weken
 • krachtvasten trainingsperiode 10 dagen (optionele voedingsbox van LIVE petit café)
 • post vasten trainingsperiode van 5 weken

Kick-off meeting

Tijdens deze bijeenkomst leggen we uitvoerig het programma uit en introduceren we onze coaches. We zorgen dat je toegang hebt tot de krachtvasten trainingsprogramma's gepubliceerd op VIRTUALPT en dat je toegang tot de LIVEPT academy. Daarnaast zullen we de lichaamssamenstelling voor de eerste keer meten. Uiteraard is er ruimte voor het stellen van vragen zodat we je volledig geïnformeerd huiswaarts keert.

Pre-vasten periode week 1 - 5

Tijdens deze fase train je onder begeleiding, we zorgen dat je optimaal voorbereidt bent voor de 10 dagen krachtvasten periode. Samen met de coaches werk je aan het verbeteren van jouw krachtuithoudingsvermogen en jouw trainingstechniek. Elke week ontvang je tips die exclusief in de LIVEPT academy staan gepubliceerd. Na 5 weken zal er opnieuw een lichaamssamenstelling meting worden uitgevoerd waarna de krachtvasten fase zal starten. 

Krachtvasten periode

De krachtvasten fase bestaat uit 3 delen, een afbouwfase, een vasten fase en een opbouwfase. Dagelijks zal je een cardio of krachthoudingsvermogen training uitvoeren zodat we vetverbrandingshormonen optimaal stimuleren. Je ontvangt van ons een voedingsschema, voedingssupplementen pakket ter ondersteuning in deze fase en de optionele kant en klare voedingsbox.

Post-vasten periode

Deze fase van het trainingsprogramma werken naar het ultieme resultaat, jouw persoonlijke doelstelling. In deze trainingsperiode van 5 weken ondersteunen we je met onze trainingen, je traint minimaal 3x per week. De trainingsperiode bestaat uit 2 delen, waarvan het eerste deel uit 2 weken krachtuithoudingsvermogen en de laatste 3 weken uit strength trainingen. Jouw vetpercentage zal in deze periode verder verlagen zonder dat je spiermassa toeneemt, je traint jezelf droger.

Verantwoord afvallen onder begeleiding van onze coaches.

Het 3 maanden LIVEPT krachtvasten programma is ontwikkeld door onze coaches. Alle trainingen zijn door onze trainers geschreven om jou te helpen om effectief te trainen met een zo optimaal mogelijk resultaat. Je traint in relatief kleine groepen waardoor onze trainers in staat zijn om je te coachen op techniek. Daarnaast word je gemotiveerd om jouw persoonlijke 100% effort te behalen. Doordat jij altijd onder begeleiding traint ben je in staat om vragen aan onze coaches. Hierdoor blijf je ten alle tijden gemotiveerd om het maximale uit het programma te halen.

De voordelen van het LIVEPT krachtvasten programma

 • Je word begeleid op techniek
 • Je traint in relatief kleine groepen
 • Er is altijd aandacht voor jou
 • Je hoeft niet na te denken, alleen te doen!
 • Je wordt gemotiveerd door de trainer en je groep 
 • Je leert jouw fysieke grenzen verkennen en verleggen
 • Je word mentaal ijzersterk

Voor wie is het krachtvasten programma geschikt?

Dit programma is in principe geschikt voor iedereen die zijn vetpercentage wil verlagen. Doordat we een opbouwfase hebben ingebouwd ontwikkel je jouw krachtuithoudingsvermogen en uithoudingsvermogen. Mocht onverhoopt blijken dat je nog niet klaar bent voor de krachtvasten fase zullen we dat in overleg met jou bespreken. Waarschijnlijk betekent dat we pre-krachtvasten verlengen voor een bepaalde duur. Dat is geen probleem want het gaat om het uiteindelijke resultaat. 

Wil je op de hoogte blijven wanneer we starten met het krachtvasten programma?

Vul onderstaand formulier in.


Over de schrijver
Reactie plaatsen

Jij wilt toch ook fit worden en blijven?

De LIVEPT academy is het platform voor iedereen die interesse heeft in trainen, voeding, leefstijl en gedrag. Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, neemt deel aan workshops en e-coaching trajecten.


 • Een account aanmaken is gratis. Doe nu mee!