arrow_drop_up arrow_drop_down
17 juni 2020 
in Lunch

Kleurrijke salade: eat the rainbow!

Het is weer tijd voor een nieuw recept! ‘Eat the rainbow’, oftewel ‘eet de regenboog’, betekent dat je van groente en fruit probeert alle kleuren te eten. Zo krijg je een goede variatie van voedingsstoffen, vitaminen en mineralen binnen. Door de verschillende kleuren in deze salade kom je bovendien direct in een zomerse stemming!

1 persoon. Bereidingstijd 15 minuten.

Wat heb je nodig?

  • 75 gram gemengde sla
  • 1 voorgekookte rode biet (75 gram)
  • 1 sinaasappel (130 gram)
  • ½ rode ui
  • 2 gram verse peterselie
  • 15 gram granaatappelpitjes (vers of uit diepvries)
  • 15 gram pijnboompitten
  • 1 el citroensap
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • Zeezout en zwarte peper

TIP: Wil je de salade eiwitrijker maken? Voeg een extra bron van eiwitten toe zoals kippendijen, verse zalm of een vegetarische variant: tempeh. Rond de 100 gram zit je altijd goed.

Hoe maak je het?

  • Optioneel: rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Leg even opzij.
  • Snijd de rode biet in plakjes.
  • Pel de sinaasappel, verwijder de witte velletjes en snij de sinaasappel in dunne plakjes.
  • Snijd de rode ui in dunne halve ringen en hak de verse peterselie grof.
  • Leg de sla op een bord en verdeel de gesneden ingrediënten erover.
  • Maak een dressing van het citroensap, de olijfolie en een snufje zeezout en zwarte peper.
  • Druppel de dressing over de salade.
  • Garneer met de granaatappelpitjes en de (geroosterde) pijnboompitten.

Voedingswaarde per persoon:

  • Eiwitten 7,5 g
  • Koolhydraten 23,1 g
  • Vetten 18,5 g
  • Energie 306 kcal
Reactie plaatsen

Jij wil toch ook fit worden en blijven?

De LIVEPT academy is het platform voor iedereen die interesse heeft in trainen, voeding, leefstijl en gedrag. Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, neemt deel aan workshops en e-coaching trajecten.


  • Een account aanmaken is gratis. Doe nu mee!
Cookies