arrow_drop_up arrow_drop_down
6 mei 2020 

Koolhydraatrijk recept: Tagliatelle met paddenstoelen

Inspiratie nodig voor een eiwit- en groenterijke pasta? Vandaag een heerlijke Tagliatelle met paddenstoelen en broccoli! Dit recept is rijk aan koolhydraten en daarom zeer geschikt om na de training te eten.

2 personen. 30 minuten totale bereiding.

Wat heb je nodig?

  • 150 g volkoren tagliatelle
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 400 g broccoli
  • 200 g kastanje champignons
  • 150 g oesterzwammen
  • 150 g gerookte tofu
  • Tijm
  • 3 takjes peterselie
  • Peper
  • 1 el olie om in te bakken
  • 1 el roomboter om in te bakken
  • 2 el kookroom light

Hoe maak je het?

  1. Maak de paddenstoelen, knoflook en ui schoon. Snij de knoflook en ui in kleine stukjes.
  2. Snij de oesterzwammen in repen en de champignons in plakken.
  3. Maak de broccoli schoon, snij in roosjes er vanaf. Schil de stelen en snij deze in stukjes.
  4. Bak de ui en knoflook in de olie en voeg vervolgens de paddenstoelen toe. Bak deze op hoger vuur gaar. Voeg de peper en tijm toe.
  5. Kook de tagliatelle in een pan met water, voeg hier een scheutje olijfolie en zout aan toe.
  6. Kook de broccoli in een pan met water in ongeveer 5 minuten gaar.
  7. Snij de tofu in reepjes en bak deze in de boter snel bruin.
  8. Roer de kookroom en klein gesneden peterselie door de paddenstoelen.
  9. Giet de tagliatelle af en voeg alle ingrediënten bij elkaar.
  10. Verdeel over de twee borden en enjoy!

Voedingswaarde per persoon
Energie 535 kcal
Eiwitten 30 g
Koolhydraten 55 g
Vet 15 g

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Jij wilt toch ook fit worden en blijven?

De LIVEPT academy is het platform voor iedereen die interesse heeft in trainen, voeding, leefstijl en gedrag. Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, neemt deel aan workshops en e-coaching trajecten.


  • Een account aanmaken is gratis. Doe nu mee!
Cookies