arrow_drop_up arrow_drop_down
7 juli 2020 

Havermoutpap met banaan & walnoten

Dit is het ontbijt om je dag sterk mee te beginnen. We vonden dit recept op Allerhande. Het bevat een goede combinatie van koolhydraten en vetten. Uit deze maaltijd met havermout kan je lichaam de komende uren volop energie halen!

Voor 2 personen. Bereidingstijd 15 minuten.

Wat heb je nodig?

  • 50 g havermout
  • 500 ml water (of melk naar keuze, let wel op de voedingswaarde!)
  • 1 banaan (ander fruit is natuurlijk ook lekker)
  • 30 g ongebrande walnoten

Hoe maak je het?

  • Breng het water of de melk aan de kook.
  • Roer de havermout erdoor en laat 2 minuten op laag vuur koken (of kook naar gewenste dikte).
  • Haal de pan van het vuur en laat nog 5 minuten staan.
  • Snijd ondertussen de banaan in plakjes en hak de walnoten grof.
  • Verdeel de havermout over de kommen en garneer de havermout met de banaan en walnoten.

Wil je meer eiwitten toevoegen aan dit gerecht? Voeg dan een scoop eiwitpoeder (lactose of vegan) toe!

Waarom zijn wij fan?

  • Walnoten bevatten omega-3 vetzuren. Deze werken ontstekingsremmend en hebben een positief effect op de vetverbranding.
  • Havermout bevat langzame koolhydraten die geleidelijk aan energie geven
  • De kalium in banaan heeft een bloeddrukverlagend effect

Voedingswaarde per persoon:

  • Eiwitten 8 g
  • Koolhydraten 29 g
  • Vetten 15 g
  • Energie 285 kcal

Tips! Kook de banaan mee. De banaan wordt lekker smeuïg en de smaak van de banaan wordt opgenomen door de havermout. Voeg eventueel ook nog kaneel toe als je wilt variëren in smaak, maar geen extra calorieën wilt toevoegen! Voordeel: de kaneel zorgt voor een minder snelle stijging van de bloedsuikerspiegel.

Reactie plaatsen

Jij wil toch ook fit worden en blijven?

De LIVEPT academy is het platform voor iedereen die interesse heeft in trainen, voeding, leefstijl en gedrag. Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, neemt deel aan workshops en e-coaching trajecten.


  • Een account aanmaken is gratis. Doe nu mee!
Cookies